|
Page 4 of 4
|
Вярващи ли сте?
| Да |
   |
53% |
( 28 ) |
| Не |
   |
46% |
( 24 ) |
Total Votes : 52
|
|
| Author |
Message |
raphael
Експерт Елфолог
|
Cath
Ледена - не говоря конкретно за никой, просто е масово явление.
Рафаел - ако искаш провери си терминологията - християнството Е религия. вече в какво се е превърнала ЦЪРКВАТА е друг въпрос.
именно!!!
_________________ Как могат да съберат The Beatles? С още три куршума...
ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ КУПИ ТИТЛАТА В БЪЛГАРИЯ-САМО ЦСКА ПОБЕЖДАВА НА АНФИЙЛД!!!
Олимпия догодина пак ела,чакаме те с интерес ЛеФски пак да отнесеш!!!
Ако Левски беше жив сега и той щеше да е фен на ЦСКА...
|
| Sun Jan 13, 2008 3:48 pm |
|
 |
Selena
Вещ в занаята
|
Аз пък не мразя нит християните, нито християнството. И това, че е "институция", не мисля, че беше употребена думата в буквалния и смисъл. Това са теми, по които във форума просто няма как да се разберем. Прекалено са сложни и всеки от нас има много още да научи по тези въпроси. аз лично работя по върпоса ;)
_________________ All woman, pure predator...
|
| Thu Jan 17, 2008 11:53 pm |
|
 |
Esoterica
Вещ в занаята
|
Пиро,драги,обоснови се
_________________ Kill one person and you are called a "Murderer"
Kill a million people and you are called a "King"
Kill everyone on Earth and you are called a "God"
|
| Sat Jan 19, 2008 1:58 am |
|
 |
Selena
Вещ в занаята
|
Подкрепям!
|
| Sat Jan 19, 2008 1:28 pm |
|
 |
ice heart
Маг на Кармата
|
пиро се опитва да стане експерт демонолог или повече даже.
|
| Sat Jan 19, 2008 3:21 pm |
|
 |
Stormweaver
Експерт Демонолог
|
Темата ми хареса, мненията главно. Аз и затова се хванах да коментирам... Иначе си мисля че всеки си вярва в свои богове, никой няма право да осъжда чуждите вярвания.
Аз лично вярвам само в Доброто, без да издребнявам до Богове, Богини или други подобни. Най-лесно се следва като хипотетична религия. ;)
Иначе ако на някой му прави кеф да вярва на нещо писано в продължение на към 1500 години нека вярва. Ако му прави кеф да разделя божествата на мъжки женски добри зли сини розови големи малки и т.н. нека, нищо не му пречи.
Хората вярват в какво ли не в днешно време... А и в крайна сметка щом вярваш в нещо то става реалност малко или много. Всичко хубаво и поствайте по-често че се притеснявам като видя последен пост от август миналата година.
_________________ Playin' for the high one, dancin' with the devil
going with the flow, it's all a game to me...
|
| Sat Mar 08, 2008 4:46 pm |
|
 |
katri_mei
Съвременен маг
|
Вярвам!
Вярвам във всичко, във всички божества, във всички сили, а също и в себе си. И както и други са казали- без вярата няма сила.
| Sun Mar 09, 2008 12:12 pm |
|
 |
Selena
Вещ в занаята
|
Буричке, не знам как да тълкувам, че ти не издребняваш до Богове и Богини. Доста смела постъпка - да заявиш, че вярата в Божество е издребняване... Според мен е извисяване, особено ако започнеш да общуваш с Божеството по-често.
|
| Tue Mar 11, 2008 10:10 pm |
|
 |
Stormweaver
Експерт Демонолог
|
Амии... Да тръгнем оттам че вярвам в Доброто. Вярвам и в съвършенството. Минавам покрай всички божества, с всичките им предимства и недостатъци и характерни черти и изисквания към хората които ги обожествяват.
Всъщност единственото което което изисква вярата ми е да давам максималното от себе си всеки миг в който дишам, и да се старая да помогна с каквото мога където и на който мога. А това в едн момент се превръща в толкова непоклатима черта от характера че няма мърдане... Май се повтарям с един друг пост... Както и да е.
Но не смятам че вярата в божество е издребняване, не се сърди мила Selena. Ако Богът ти те кара да бъдеш по-добър, по-съвършен в делата си каква е разликата?? Едно име и куп правила за следване... Не е за мен тая работа с правилата. Не понасям ограничения в какъвто и да е план.
_________________ Playin' for the high one, dancin' with the devil
going with the flow, it's all a game to me...
|
| Wed Mar 12, 2008 1:47 am |
|
 |
Macabre
Напредващ
|
Това е много яка темичка, в която се сблъскват различни вярвания обаче не трябва да се съдим кой вярва и кой не и в какво......щото нали все пак вярата крепи човека,независимо в какво.Аз във християнският бог не вярвам...вярвам във мен и във по висшата сила...знам и съм убедена че има по висша сила която ни движи,вярвам и втова че светлината не може да съществува без мрака и че трябва да има равновесие...колкото до добро и зло...в рях не вярвам....зависи единствено от гледната точка...защото всеки възприема нещата по свой си начин
_________________ Hell was full,so I came Back!!!
|
| Wed Mar 12, 2008 9:11 am |
|
 |
chekizuro
Напредващ
|
Явно в тази тема отдавна не е писано но искам да изразя едно мое лично мнение или заключение. Всяка религия си е изградила дадена представа за света и има различни богове божества и т.н.. Но според мен ние вярваме в едно и също нещо независимо по какъв начин го наричаме или го почитаме. Може християните да наричат тази сила или каквото е Бог , мюсюлманите Алах , евреите Яхве но според мен е едно и също нещо и вярвам, че го има. А що се отнася вече за предпоставките на хората, които са си добавяли кам религията мисля, че тва са пълни глупости. За пример християните са разделени на източно православни и католици. Аз немога да разбера как хора, които вярват в едно и също нешо могат да се разделят това означава, че пак човек е променил нещата. Всичко в това разделение е до власта и пре кого ще отиват по големите пачки  пре Папата или при Епископа. Ето аз например сам католик и при нас ако имасх някакъв грях трябва да се изповядаш иначе си грешник и няма да влезеш в Рая. Това също ми се струва една голяма измислица от човека, защото в средновековите поповете са издавали индулгенции( бележки за опрошаване на греховете) срещу заплащане.Например колкото е по голям грехът толкова повече ще платиш за индулгенцията и ако нямасх такава бележка Св. Петър няма да те пусне в Рая  . Това имам предвид всички вярваме в едно и също нещо но хората си изменят тези неща в тяхна
полза, за да могат някои да папат повече от др и да се издържат на техен гръб. Благодаря за вниманието.
_________________ Очите са огледалото на душата. А запитвал ли си се някога какво показва твоето огледало..........
Когато всички те смятат за никой докажи на света НЯКОЙ.........
http://s2.bg.bitefight.org/c.php?uid=74870
http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=48857 който има желание може дами помогне в тези игри.
|
| Mon Mar 17, 2008 4:10 pm |
|
 |
Cynthia
Експерт Демонолог
|
chekizuro wrote: Всяка религия си е изградила дадена представа за света и има различни богове божества и т.н.. Но според мен ние вярваме в едно и също нещо независимо по какъв начин го наричаме или го почитаме. Може християните да наричат тази сила или каквото е Бог , мюсюлманите Алах , евреите Яхве но според мен е едно и също нещо и вярвам, че го има. А що се отнася вече за предпоставките на хората, които са си добавяли кам религията мисля, че тва са пълни глупости.
Смятам, че наистина в основата на всички религии и вярвания стои едно и също нещо. Различни хора са го интерпретирали по различни начини, добавяли са и по нещо от себе си /от своята си призма/.
Както беше писано в едно забавно съчинение: Според всяка религия, ако не си нейн последовател ще ти се случат лоши неща след смъртта /ще отидеш в Ада и т.н./. И тъй като в света има повече от 1 религия, то задължително ще си в Ада след смъртта.
Иначе на скоро разглеждах "различните" божества в разните вярвания. Искам да ти кажа, че те не са особено различни. Архетипите са еднакви в общи линии. Има някои промени в характеристиките, но като цяло си съответстват - с някои малки изключения.
И като се замислих, че в основата е едно и също нещо и като се присетих за всичките религиозни войни... и ми става някакво странно. Хората са се биели, защото са били убедени, че се бият за своя Бог, пък той е и Бог на тези, които убиват. Същия Бог с друго име. То разбира се, които е започвал войните, едва ли е имал именно религиозни подбуди - по-скоро лични интереси.
Но това вече е друга тема.
П.С. Моля те намали малко размера на аватара си. 10х!
_________________ Luminous creatures are indeed!
|
| Mon Mar 17, 2008 6:08 pm |
 |
 |
chekizuro
Напредващ
|
Просто несам се занимавал доста с останилите религии , за да разбера големи те прилики и разлики изградил съм си една обща представа за това как е устроен светът
_________________ Очите са огледалото на душата. А запитвал ли си се някога какво показва твоето огледало..........
Когато всички те смятат за никой докажи на света НЯКОЙ.........
http://s2.bg.bitefight.org/c.php?uid=74870
http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=48857 който има желание може дами помогне в тези игри.
|
| Mon Mar 17, 2008 10:55 pm |
|
 |
Selena
Вещ в занаята
|
Има и прилики в образите на божествата и то много, но има и разлики. Хората избират различни Богове, в които да вярват, защото имат различни нужди и различен морал и ученията на въпросните Бог или Богиня се различават. А това за откупуването на грехове в католическата църква е общоизвестен и вече банален факт, както изгарянията по кладите. Хората се избиват, защото са глупави, защото са хора и грешат. Особено през Средновековието!
|
| Fri Mar 21, 2008 9:47 pm |
|
 |
Macabre
Напредващ
|
И най тъпото е че са избивали в името на бога ,а според библията да убиваш е грях...просто си противоречи
_________________ Hell was full,so I came Back!!!
|
| Sat Mar 22, 2008 9:36 pm |
|
 |
Cynthia
Експерт Демонолог
|
Истина е, че има някои противоречия.
Това е най-основното.
Освен това, например, малките ангелчета винаги са изобразяване голи. А голотата се приема за срамна според тази религия.
Има и други противаречия. Но смятам, че те са се появили някак в последствие. Заради нечии интереси и разбирания. Но това е нормално. Всички променияме нещата спрямо себе си. Нали това ни отличава от животните.
_________________ Luminous creatures are indeed!
|
| Sun Mar 23, 2008 12:31 pm |
 |
 |
Sisqo
Нов в занаята
|
Cynthia wrote:chekizuro wrote: Всяка религия си е изградила дадена представа за света и има различни богове божества и т.н.. Но според мен ние вярваме в едно и също нещо независимо по какъв начин го наричаме или го почитаме. Може християните да наричат тази сила или каквото е Бог , мюсюлманите Алах , евреите Яхве но според мен е едно и също нещо и вярвам, че го има. А що се отнася вече за предпоставките на хората, които са си добавяли кам религията мисля, че тва са пълни глупости.
Смятам, че наистина в основата на всички религии и вярвания стои едно и също нещо. Различни хора са го интерпретирали по различни начини, добавяли са и по нещо от себе си /от своята си призма/.
Както беше писано в едно забавно съчинение: Според всяка религия, ако не си нейн последовател ще ти се случат лоши неща след смъртта /ще отидеш в Ада и т.н./. И тъй като в света има повече от 1 религия, то задължително ще си в Ада след смъртта.
Иначе на скоро разглеждах "различните" божества в разните вярвания. Искам да ти кажа, че те не са особено различни. Архетипите са еднакви в общи линии. Има някои промени в характеристиките, но като цяло си съответстват - с някои малки изключения.
И като се замислих, че в основата е едно и също нещо и като се присетих за всичките религиозни войни... и ми става някакво странно. Хората са се биели, защото са били убедени, че се бият за своя Бог, пък той е и Бог на тези, които убиват. Същия Бог с друго име. То разбира се, които е започвал войните, едва ли е имал именно религиозни подбуди - по-скоро лични интереси.
Но това вече е друга тема.
П.С. Моля те намали малко размера на аватара си. 10х!
10х. Едно от най-смислените мнения по темата давани досега. И тъй като явно Господ е бил разделен от различните хора на различни религии, мисля че няма нужда да отричаме християнството /може би не с всичките му канони, пак измислени според мен от хората да всяват страх и за печалба/ и не виждам лошо в това да наричаме нашия Бог Иисус Христос, тъй като все пак живеем на територията където се изповядва християнската религия. А колкото до това какво и кога трябва да се спазва, съгласете се, че Християнството е може би най-свободната религия или по точно Православното Християнство, така че няма нужда да отричаме всичко в което вярват нашите родители, просто защото така ще се чувстваме по различни. Все пак в основата на всички религии според мен остава правилото да сме добри едни към други и да се обичаме, а всички грехове са си просто човешка психика и задоволяване на нагони
|
| Sat Mar 29, 2008 1:25 am |
|
 |
Selena
Вещ в занаята
|
Противоречията ги има и те са очевидни, така че мисля, че е излишно да ги коментираме. Църквата променя Библията през вековете, разбира се. Относно малките ангелчета идеята найу-вероятно е, че всички са равни, пък и те все пак са малки. А в църквите аз не знам да има икони с малки голи ангелчета. Занаем кои са християнските ангели и тези мъничките са просто забавни арт картинки. Така че примерът, мисля, е неуместнен.
|
| Sat Mar 29, 2008 7:59 pm |
|
 |
|
|
The time now is Thu Nov 26, 2009 11:34 pm | All times are GMT + 2 Hours
|
Page 4 of 4
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
|